Lichtervelde verleent erfpacht site Van Coillie aan Tordale

Redactie KW

Op de gemeenteraad van maandag 28 februari werd het verlenen van de erfpacht voor de site Van Coillie aan Tordale goedgekeurd. De site zal ontwikkeld worden als zone voor begeleid wonen. Oppositiepartijen Open VLD en SOMM onthielden zich, CD&V-er Johan Goddyn stemde tegen het voorstel van zijn eigen fractie.

In 2006 werd een restauratie van de site Van Coillie goedgekeurd. Die restauratie is ondertussen uitgevoerd. Er is al meerdere keren een bestemming gezocht voor de resterende gronden, in functie van het geklasseerd monument. De West-Vlaamse Intercommunale ontwikkelde een ruimtelijke visie voor de herbestemming en daaruit bleek dat de site kan ontwikkeld worden als een zone voor begeleid wonen.

Tordale

De vzw Tordale verkrijgt voor de komende 49 jaar de erfpacht over de woning met huisnummer 181 en de site zelf. In de erfpacht worden ook verschillende afspraken vastgelegd. Zo zullen de toekomstige bewoners van de site een conciërgefunctie als dagbesteding krijgen. De oppositiepartijen Open VLD en SOMM hadden op zich niks tegen de plannen, maar onthielden zich omwille van onduidelijkheden in het dossier. Johan Goddyn van meerderheidspartij CD&V stemde tegen.

(TV)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen. (editie De Weekbode Torhout)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier