Lichtere straf voor doodrijder na ongeval in Ichtegem

Redactie KW

Een 71-jarige man uit Torhout heeft een lichtere straf gekregen van de correctionele rechtbank van Brugge. Hij veroorzaakte in 2009 in dronken toestand een dodelijk ongeval in Ichtegem. Hij werd daarvoor veroordeeld door de politierechtbank, maar tekende beroep aan.

Van de politierechter in Brugge kreeg de man eerder een voorwaardelijke celstraf van twee jaar en een rijverbod voor vijf jaar. Die straf werd nu verminderd tot een jaar voorwaardelijke celstraf en twee jaar rijverbod.

In april 2009 veroorzaakte de man een ongeval in Ichtegem. Hij raakte een andere wagen toen hij die rechts inhaalde. Daarop ging de aangetikte wagen aan het tollen. Hij belandde uiteindelijk op het andere rijvak en werd frontaal aangereden door een bestelwagen. De 49-jarige bestuurder van de auto werd uit zijn wagen geslingerd omdat hij zijn veiligheidsgordel niet aanhad. De correctionele rechter vonniste nu een lichtere straf omdat er een gedeeltelijke aansprakelijkheid bij het slachtoffer zelf lag, aangezien die geen veiligheidsgordel droeg.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier