Licht op groen voor nieuw rusthuis in Poperinge

Redactie KW

Het stadsbestuur van Poperinge heeft het licht op groen gezet voor de realisatie van een nieuw rusthuis op de site van het Mariaziekenhuis langs de Oostlaan. Daar komt een rusthuis van ongeveer 70 kamers.

Het is een project van het Woon- en Zorgcentrum OLV Gasthuis in Poperinge. Dat wou eerst een nieuw rusthuis bouwen in buurgemeente Westouter, maar de onderhandelingen met het gemeentebestuur van Heuvelland verliepen erg stroef en er werden te zware voorwaarden opgelegd. Waarop deze piste verlaten werd en er geopteerd werd voor een nieuw rusthuis in Poperinge.

Het gaat om een volledig privaat project met subsidies van de Vlaamse overheid. Het stadsbestuur van Poperinge heeft nu de bouwvergunning afgeleverd nadat het dossier besproken werd met de Vlaamse overheid in Brugge, die geen opmerkingen had en dus ook geen advies uitbracht. Zij lieten het oordeel aan de stad, die het project nu dus heeft goedgekeurd.

Burgemeester Christof Dejaegher: “Ik heb vernomen dat het dossier hiermee volledig en ontvankelijk zou zijn en aldus overgemaakt is aan de Vlaamse administratie in Brussel. Het is nu wachten op de handtekening van de minister. Hopelijk loopt dit vlot en kunnen we eind volgend jaar de start van de werken verwelkomen.”

Ondertussen is in Poperinge ook het project van De Zilvertorens achter het station (bouw van 48 zilverflats) aan realisatie toe. Die werken zijn onlangs van start gegaan en zijn ook een resultante van de gesprekken met het rusthuis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier