Licht op groen voor herinrichting Reninge-Noordschote

Redactie KW

Het gemeentebestuur van Lo-Reninge is al geruime tijd op zoek naar de nodige middelen om herinrichtingswerken uit te voeren in Reninge en Noordschote. De onderhandelingen die burgemeester Morlion in dat verband met de Vlaamse minister van Openbare Werken Hilde Crevits voerde, resulteerden uiteindelijk in volgend principieel akkoord van de minister.

Voor het gemeentebestuur van Lo-Reninge is dit akkoord cruciaal. Het betekent meteen de doorbraak in een dossier dat al vanaf het begin van de legislatuur de prioritaire aandacht kreeg.

Concreet betekent dit dat de VLM opdrachtgevend bestuur is (bouwheer), in samenwerking met de stad Lo-Reninge, de Vlaamse Milieumaatschappij en Aquafin.

In beide kernen worden nieuwe riolen aangelegd volgens een gescheiden stelsel. Meteen zou de kern van Reninge worden vernieuwd. Ook in het centrum van Noordschote zou een aantal snelheidsremmende ingrepen de verkeersleefbaarheid moeten verhogen.

„Dit worden in ieder geval enorme infrastructuurwerken, waarvan de kostprijs vandaag nog niet is berekend”, zegt burgemeester Lode Morlion. „Wij verwachten toch dat alles de drie miljoen euro zal benaderen.”

Voorontwerp als basis

Het is duidelijk dat dit zonder de steun van minister Crevits niet mogelijk zou zijn geweest.

Enkele jaren geleden werd al een voorontwerp gemaakt door het studiebureau ‘Groep planning’ uit Gent. Dit voorontwerp werd toen besproken tijdens overlegmomenten met VLM, Onroerend Erfgoed (M&L), WVI en de stad Lo-Reninge.

Het zou de bedoeling zijn om dit voorontwerp als basis te gebruiken bij verder overleg en besprekingen.

Lees het volledige artikel in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 19 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier