Licht op groen voor fusie Electrawinds Oostende en ECT-1

Redactie KW

De aandeelhouders van het Duitse investeringsfonds European CleanTech 1 hebben de fusie met het Oostendse groenstroombedrijf Electrawinds goedgekeurd. Dat betekent dat de weg naar een beursgang nu toch open ligt.

Begin mei kondigde Electrawinds aan dat het vanaf 15 juni een notering zou krijgen op de beurs van Frankfurt, via een samensmelting met ECT-1. De stemming werd echter meermaals uitgesteld. Nu is het dus toch gelukt en kunnen de laatste stappen gezet worden. Electrawinds verwacht dat de fusie op of rond 5 oktober wordt afgerond. De groep ECT-Electrawinds zal voorlopig de naam ECT behouden en onder die naam noteren op de beurs van Frankfurt. Een naamsverandering in Electrawinds is in principe gepland voor eind dit jaar.

Investeringskapitaal

“De transactie zal ons toegang geven tot bijkomend investeringskapitaal en biedt mogelijkheden naar de toekomst”, zegt Luc Desender, ceo van Electrawinds. “Het is bijzonder dat de bedrijfscombinatie is goedgekeurd in de huidige marktomstandigheden. Het toont aan dat er een sterk geloof is in de toekomst en de verdere groei van ons bedrijf.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier