Lichaam Frank Vandenbroucke naar ons land overgebracht

Redactie KW

Het lichaam van wielrenner Frank Vandenbroucke is gisteravond per vliegtuig vanuit Senegal gerepatrieerd. Dat meldt een woordvoerder van de luchthaven van Dakar. De begrafenisdienst voor Vandenbroucke is zaterdag om 11u00, de Sint-Petrus-en-Pauluskerk in Ploegsteert.

“De kerk is voorbehouden voor familie en vrienden, maar als er nog plaats is, wordt die opgevuld door supporters die hem een laatste groet willen brengen”, zegt de moeder van Frank Vandenbroucke.

Wie niet binnengeraakt in de kerk kan de plechtigheid volgen op het groot scherm dat werd opgesteld op de Place de la Rebecque. “We staan erop mee te delen dat iedereen welkom is en via de offerande de kans krijgt om een laatste glimlach van Frank te krijgen. Frank zou dat ook zo gewild hebben. Het enige wat we vragen is sereniteit in de kerk en op het kerkhof”, benadrukt Vanruymbeke.

De familie vraagt wel dat er geen foto’s genomen worden in de kerk en op het kerkhof. De enige die daartoe gemachtigd is, is de vader van Clotilde Menu, Franks eerste vriendin en moeder van Franks oudste dochter Cameron.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier