Leverancier zonnepanelen : “Iedereen wou snel nog panelen op zijn dak”

Redactie KW

De stormwind van de afgelopen dagen heeft opmerkelijk veel zonnepanelen schade toegebracht. Dat bleek gisteren ondere andere in Wingene waar de installatie van een basisschool omver geblazen werd.

Volgens installateurs van zonnepanelen is het plaatsen van de panelen geen sinecure. Ze moeten rekening houden met allerlei factoren. Komt daarbij de werkdruk van de jongste maanden door het wegvallen van het fiscaal voordeel. Heel wat gezinnen wilden nog snel de panelen op hun dak. Geert Debrabandere uit Gits plaatste het afgelopen jaar zo’n 4500 zonnepanelen. Panelen op een plat dak zijn volgens hem risicovoller dan die op een hellend dak. Naast de hoogte van het gebouw zijn er immers nog allerlei factoren die de nodige ballast op een plat dak bepalen. Geert rekent 20 kilo gewicht per vierkante meter. Probleem is dat veel daken dat niet kunnen dragen.

Fout van de overheid?

Jan Leenknegt uit Kortrijk is leverancier van panelen. Hij heeft ook opleiding om ze te plaatsen. Voor de incidenten nu wijst hij ook naar de overheid. ” Onze nieuwe regering en de verandering in de fiscaliteit die hebben eigenlijk tot gevolg dat de installateurs in een razend tempo hebben moeten werken. De panelen moesten voor december geïnstalleerd zijn”. Ondanks de storm denkt hij niet dat de vraag naar zonnepanelen zal afnemen, aangezien de prijs van elektriciteit fors gestegen is.

Leverancier zonnepanelen :

Bekijk hier de reportage

(K.B./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus & WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier