Leterme opent nieuw academiejaar Europacollege

© Belga
Redactie KW

Premier Yves Leterme heeft dinsdagavond in Brugge het nieuwe academiejaar van het Europacollege geopend. Het post-universitaire college telt dit jaar 285 studenten in Brugge en 84 studenten op haar campus in het Poolse Natolin.

De studenten zullen onderricht krijgen van onder meer 150 gastprofessoren. Voor de uitbreiding van de campus Verversdijk in Brugge is het college nog op zoek naar 7 miljoen euro. De uitbreiding is voorzien in 2010.

Leterme pleitte tijdens zijn openingsrede voor sterke Europese instellingen en duidelijkheid over de toekomst van de EU voor de verkiezingen van het Europese parlement in juni 2009.

De premier stelde daarnaast dat de EU een belangrijke rol kan spelen voor de wereldvrede. Hij verwees daarbij naar de spanningsvelden tussen grootmachten Rusland en de VS maar ook naar Congo.

Europa mag volgens Leterme niet wachten op de G20 om te anticiperen op de financiële crisis. De EU moet van de Belgische premier een voortrekkersrol spelen. Europese supervisie op de bankwereld is volgens Leterme noodzakelijk. De banken zijn immers te groot geworden voor de lidstaten onderling. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier