Lerarenopleiding Katho-Reno organiseert keuzevak ‘voetbalreferee’

Redactie KW

De Torhoutse lerarenopleiding Katho-Reno pakt vanaf komend academiejaar in samenwerking met de provinciale scheidsrechterscommissie van West-Vlaanderen met een heuse primeur uit. Voortaan kunnen de derdejaarsstudenten regent of onderwijzer ook voor het keuzevak ‘voetbalreferee’ kiezen, goed voor drie studiepunten.

Aan een hogeschool leren fluiten, wordt straks dus perfect mogelijk. Er wordt voor het nieuwe keuzevak in geen geval uitsluitend op jongens gemikt. Integendeel zelfs, het is de bedoeling het aantal vrouwelijke arbiters op te krikken.

Zowel Dirk Devriendt uit Torhout, departementshoofd van de Katho-Reno, als Luc Matthys uit Zedelgem, voorzitter van de provinciale scheidsrechterscommissie, zijn bijzonder blij met de samenwerking die tot het nieuwe keuzevak ‘voetbalreferee’ leidt.

De zeven avonden van elk twee en een half uur theorie die tot de erkenning tot scheidsrechter leiden, worden in het kader van het nieuwe keuzevak ‘voetbalreferee’ aan de Katho-Reno door de lesgevers van de provinciale scheidsrechterscommissie gegeven. „Daarmee is de kous voor de scheidsrechterscommissie af, maar wij voegen er aan onze hogeschool nog drie schuifjes aan toe”, legt Dirk Devriendt uit. „Na de theorie laten we de studenten in groep een voetbalwedstrijd volgen en bespreken. Vervolgens zetten we ook een aantal fysieke testen op het programma, georganiseerd in samenwerking met de Torhoutse sportdienst, geleid door Heidi Trio. Het vierde en laatste schuifje ten slotte is zeker niet het onbelangrijkste : de cursisten dienen minstens tien jeugdwedstrijden te fluiten, waarop ze geëvalueerd worden. Alles samen gaat het om 75 lesuren, goed voor drie studiepunten.” (Johan Sabbe)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen van 8 mei 2009.

Alle inlichtingen over het keuzevak ‘voetbalreferee’ zijn verkrijgbaar tijdens de infonamiddag van Katho-Reno op woensdag 13 mei van 14 tot 20 uur in de Sint-Jozefsstraat 1 in Torhout, tel. 050 23 10 30 – www.katho.be/reno.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier