Leraar vat inbreker bij de kraag in VTI

Redactie KW

In het VTI in Oostende is vanmorgen ingebroken. Uiteindelijk kon een leraar nog een inbreker bij de kraag vatten.

De school merkte de inbraak op en liet de politie eerst de school doorzoeken. De leerlingen en het schoolpersoneel moesten daarom een tijdje buiten wachten.

Nadat iedereen weer naar binnen mocht, ontdekte een leraar, Stany Roels (46) toch nog een inbreker die zich blijkbaar goed had verstopt in praktijklokaal.

„Wij zagen dat bepaalde kasten waren leeggehaald en dat er materiaal op de grond lag, onder meer de voeding van een laptop. Zoiets vind je normaal niet in een werklokaal. Ik vond dat verdacht en keek onder de werkbanken en naar de kasten van 2 m hoog aan de zijkant van het lokaal”, vertelt Stany Roels.

„Opeens merkte ik op een kast materiaal dat normaal in de kast moet zitten. Ik ging op een tafel staan en zag opeens iemands arm bovenop een kast. Ik kwam op hem af en deed teken dat hij naar beneden moest komen. Ik nam hem bij de arm en intussen deed een andere leerkracht de deur van een ander klaslokaal open. Daar werd de man opgesloten in afwachting van de komst van de politie. Hij was rond de 20 jaar oud.”

„Toen ik hem bij de arm had, kon hij niet veel meer doen”, aldus Stany. „Mijn vader was vroeger rijkswachter en ik weet wel een beetje hoe ik zo’n zaken moet aanpakken. De leerlingen waren eerstejaars. Ze reageerden erg verstandig en gingen zelf op het einde van de werkplaats staan. Ik kon hen enkel een teken geven dat ze moesten zwijgen, maar ze reageerden goed. We hebben hen daarvoor bedankt. Ze zullen thuis wel heel wat te vertellen hebben vanavond.”

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 14 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier