Leraar uit Kortrijk die man doodstak zelf overleden na wanhoopsdaad in gerechtsgebouw Ieper

Redactie KW

Een 61-jarige man uit Kortrijk heeft zich maandag van het leven beroofd in het gerechtsgebouw van Ieper. Het gaat om de ex-leerkracht die eerder dit jaar een man neerstak nadat die zijn woning was binnengestormd.

Maandag werd in het oude gedeelte van de rechtbank van eerste aanleg op de Grote Markt van Ieper het stoffelijk overschot gevonden van een man. Het parket gaat uit van een wanhoopsdaad. Momenteel zijn er restauratiewerken bezig in dat gedeelte zodat het momenteel niet wordt gebruikt en ook niet toegankelijk is voor het publiek. Uit een eerste onderzoek blijken er volgens het parket geen aanwijzingen gevonden die op kwaad opzet wijzen. Het gaat zeer waarschijnlijk om een geval van zelfdoding. De man is binnengedrongen in het gebouw en is dan van een acht meter hoge muur gesprongen op het binnenpleintje van het gerechtsgebouw.

Dodelijke steekpartij

In augustus drong een 34-jarige man, Diego Demasure bekend als ‘tattooman’, zijn woning binnen. Demasure wilde de ex-leerkracht vermoedelijk confronteren met de geruchten dat de man kinderen zou meegelokt hebben. Maar Demasure kreeg meer dan twintig messteken en overleed aan zijn verwondingen. De man uit Kortrijk zat twee weken in de cel en verbleef daarna in een opvanghuis in Ieper.

(HV/FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Ieper

>> Wie met vragen rond zelfdoding worstelt, kan altijd contact opnemene met de de zelfmoordlijn (02/649 95 55) of op de website http://www.preventiezelfdoding.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier