Leopold Lippens ziet geen opvolger binnen familie

Redactie KW

Graaf Leopold Lippens (67) ziet binnen zijn familie niemand die hem kan opvolgen als burgemeester van Knokke-Heist. Dat heeft hij dinsdagavond gezegd.

“Mijn familie heeft hier een aantal zaken gerealiseerd. De toekomst zal uitwijzen of ze positief zijn. Het is trouwens niet de familie Lippens die belangrijk is maar de gemeente. Ikzelf ben maar een schakel in het geheel.”

Burgemeester Leopold Lippens draagt dit jaar exact drie decennia de burgermeesterssjerp in Knokke-Heist. “Ik heb het geluk gehad deze gemeente te kunnen leiden in een periode dat het op economisch vlak goed ging. Het is in dergelijke periode gemakkelijker om impulsen te geven. Ik heb alvast geprobeerd mijn gemeente aan te passen aan de hedendaagse en toekomstige noden. Als ik terugblik, is het met een glimlach. Ik heb veel fout gedaan, veel goed gedaan en ook een beetje gewerkt”, concludeert Lippens.

Leopold Lippens is bijzonder fier dat hij de jongste jaren de partijpolitiek uit Knokke-Heist heeft kunnen halen. “Wij gaan voor ideeën, niet voor een partijprogramma dat beperkend werkt”, zegt Lippens.

Over de voorbije dertig jaren is hij duidelijk. “Ik ben gestart in de jaren ’70, dus kort na de middeleeuwen, en heb geprobeerd om een moderne gemeente door te geven. Als mijn gezondheid en die van mijn familie het toelaat, zal ik eventueel in 2012 terug aan de verkiezingen deelnemen”, zegt Leopold Lippens. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier