Leonard en De Kesel wonen gebedsgenezing bij

Redactie KW

In Blankenberge verzamelen dit weekend katholieke gelovigen, voor de jaarlijkse conventie van de internationale Evangelische Vereniging. De aartsbisschop en de bisschop woonden een sessie bij, waar mensen via handoplegging zouden worden genezen.

600 mensen van verschillende nationaliteiten en geloofsovertuigingen betuigen er hun geloof in Jezus, met liedjes en getuigenissen. Opvallende gasten waren bisschop De Kesel en aartsbisschop Leonard.

Tijdens zulke conventies, die heel populair zijn in de Verenigde Staten en Afrika, vinden ook handopleggingen plaats. Gebedsgenezers beweren dat ze mensen kunnen genezen van kwalen, via handoplegging en gebeden. Bisschop De Kezel verliet de zaal op het moment dat de handopleggingsessie begon, aartsbisschop Léonard volgde het hele gebeuren vanop de eerste rij. Op de vraag aan aartsbisschop Léonard, of dit ook tot het katholieke geloof behoort, antwoordt hij dat elke katholiek z’n geloof op een eigen manier beleeft.

Over drie maanden verzamelt de groep gelovigen opnieuw, in Iezegem. Dan zullen ze voor het eerst in België weken aan één stuk elke dag samen komen, om te bidden tot Jezus.

(TN / MD)

Meer vanavond in het nieuws van Focus en WTV, vanaf 18u30.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier