Lendeleedse gemeenteraad keurt budgetwijzigingen goed in extra zomerzitting

Redactie KW

De gemeenteraad pal in de zomervakantie kwam er om twee budgetwijzigingen goed te keuren. Oppositiepartij Jong Lendelede vond dat de meerderheid onzorgvuldig te werk was gegaan.

De budgetwijzigingen maakten financiële ruimte vrij voor de kosten van de oprichting van het autonoom gemeentebedrijf, aanpassingswerken aan jeugdhuis Skalul, maar vooral voor de wegen- en rioleringswerken in de Rozebeeksestraat. Het waren die werken die destijds al voor discussie zorgden in de gemeenteraad. Jong Lendelede vond het fout om werken te voorzien waarvoor geen budget aanwezig was en stelde daarom ook een vraag aan de gouverneur en diens diensten. “We hebben geen klacht ingediend,” zoals hier al verkeerdelijk gesuggereerd zei Rik Dewaele.

Naamgenote en schepen Carine Dewaele riposteerde geruggensteund door voorzitter Pedro Ketels dat deze extra gemeenteraad ervoor zorgt dat de werken efficiënt kunnen verlopen en dat de bewoners op die manier zo kort mogelijk last zullen hebben van de werken in hun straat.

(WVS)

Het volledige gemeenteraadsverslag lees je in De Weekbode Izegem van 4 augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier