Lek stookolietank zorgt voor zware olievervuiling, civiele bescherming ter plaatse

Redactie KW

Een lek in een stookolietank van een champignonkwekerij in de Amersveldestraat zorgde maandagmiddag voor zware olievervuiling in de grachten en de riolering van de wijk Sint-Jozef. De brandweerkorpsen van Hooglede en Roeselare en de civiele bescherming kwamen ter plaatse.

Maandagmiddag werd de brandweer van Hooglede opgeroepen omdat er in de grachten langs de Amersveldestraat een zwarte brij van zware stookolie aan het ronddrijven was.

Even later ontdekte men een zware vervuiling in het pompstation langs de Geitestraat. Aquafin sloeg onmiddellijk groot alarm waarbij de Roeselaarse brandweer hulp kwam bieden, maar het bleek reeds te laat. Enkele open grachten werden afgedamd, maar ondertussen waren duizenden liter zware stookolie ook in de rioleringen van de wijk St-Jozef terechtgekomen.

De Civiele Bescherming van Liedekerke kwam met groot materiaal ter plaatse om de smurrie weg te krijgen. Na een eerste onderzoek bleek de zware stookolie afkomstig te zijn van een champignonkwekerij langs de Amersveldestraat. Een tank van 10 ton was er lekgeslagen.

Het zou dagen duren om de olievervuiling op te kuisen. (Jos)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 10 juli 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier