Leiewerken Kortrijk : Het mag iets meer zijn (Bart Caron)

Redactie KW

Tegen volgend jaar moeten de Leiewerken in Kortrijk afgerond zijn. Ruim tien jaar later dan gepland en met een navenant kostenplaatje.

Dat blijkt uit het antwoord van minister Crevits op een vraag van Vlaams Parlementslid Bart Caron (Groen) uit Kortrijk.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de werken in 2003 acter de rug zouden zijn. Maar door onvoorziene omstandigheden nam dat veel meer tijd in beslag. “Dat de kostprijs ook het indertijd geraamde bedrag zou overschrijden, was te verwachten. Maar dat het zo zou escaleren, tart toch wel de verbeelding”, zegt Caron. “Het initiële aanbestedingsbedrag was ruim 41 miljoen, op vandaag staat de teller op ruim 176 miljoen euro”.

Slechte planning

De Kortrijkzaan kan begrijpen dat de kostprijs oploopt naargelang de uitvoeringstermijn, maar vindt toch dat die ontspoord is. “Een meer dan verviervoudiging van het bedrag kan je niet verantwoorden met de noemer onvoorziene omstandigheden, dan moet je het hebben over slechte planning en opvolging”.

Op zich zijn de Leiewerken uiteraard een goede zaak voor de stad Kortrijk en voor de binnenscheepvaart en koken kost geld. “Als ik een kwartje kilo préparé vraag aan mijn beenhouwer, dan mag het iets meer zijn, maar wil ik niet thuiskomen met meer dan een kilo préparé” besluit Bart Caron.

(A.D.)

Leiewerken Kortrijk : Het mag iets meer zijn (Bart Caron)

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier