Leiestreek wil nog meer inzetten op zakentoerisme

Redactie KW

In aanwezigheid van toerismeminister Bourgeois werd in Ooigem het nieuwe strategisch beleidsplan voor de Leiestreek voorgesteld. Met het plan willen Toerisme Leiestreek, Westtoer en Toerisme Oost-Vlaanderen een vernieuwde dynamiek op vlak van toerisme en recreatie tot stand brengen. Het groen-blauw netwerk en het zakentoerisme zullen in belangrijke mate de toeristische toekomst van de Leiestreek bepalen.

Op vandaag wordt al 64 % van de toeristische omzet in de Leiestreek gegenereerd door zakentoerisme. De voorbije jaren is al heel veel geïnvesteerd in infrastructuur hiervoor. De uitbouw van het Kortrijk Regional Convention Bureau en een verdere investering in infrastructuur staan hoog op de agenda voor de komende jaren.

Maar de Leiestreek wil zich vooral ook verder positioneren als recreatieve belevingsregio. Daartoe zullen nog meer groengebieden toegankelijk worden gemaakt en met elkaar worden verbonden in een groen-blauw netwerk, waarvan de belangrijke waterwegen de hoofdassen zullen vormen.

De Leiestreek wil ook nog meer dagjesmensen aantrekken en denkt daarbij onder meer aan de organisatie van enkele grote evenementen.

(JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier