Leielandscholen stelt project werkplekleren voor in regio Ieper-Poperinge

Redactie KW

De opleiding HBO5 verpleegkunde van de Leielandscholen in Kortrijk stelde samen met verschillende partners uit het secundair onderwijs en de zorgsector in de regio Ieper-Poperinge het project werkplekleren voor.

“Studenten HBO5 verpleegkunde leren nieuwe competenties aan in concrete werksituaties op een verpleegafdeling”, zegt directeur Trui Dessein van de Leielandscholen campus HBO5 Verpleegkunde. “Naast het leren op de werkplek krijgen deze studenten ook een theoretische basis aangereikt in de vorm van traditioneel onderwijs. Dankzij de burgemeester van Ieper heeft de school voor het theoretisch luik onderdak gekregen in Flanders Language Valley in Ieper.”

Voor de eerste module zijn zes meisjes ingeschreven. “We hadden gemikt op 15 studenten in het eerste jaar, maar doordat alle zorgkundigen uit het werkveld geen toestemming kregen om de opleiding te volgen in het project 600, waarbij ze hun werk en loon konden behouden”, vervolgt Trui Dessein. “Dat heeft anderzijds wel het voordeel dat we met een beperkte groep meer gericht kunnen werken.”

(TOGH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier