Leiedal onderzoekt nood aan Olympisch zwembad in Zuid West-Vlaanderen

Redactie KW

De intercommunale Leiedal, met 13 steden en gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen, onderzoekt de zwembadinfrastructuur in de streek. Ze doet dat op vraag van de burgemeesters die dure renovaties van hun baden vaak niet meer zien zitten. Een samenwerking over de gemeentes heen kan een oplossing zijn. Terzelfdertijd onderzoekt Leiedal op vraag van enkele West-Vlaamse parlementsleden de nood aan een Olympisch bad.

Enkele West-Vlaamse parlementsleden maken van Zuid-West-Vlaanderen in hun topsportnota het mekka van de watersport. En daarvoor is een Olympisch bad nodig in de streek, klinkt het. Ze vragen de intercommunale Leiedal die vooral bedrijfsterreinen in dertien gemeenten van Wervik tot Avelgem ontwikkelt om dat te realiseren.

Leiedal zal de nood aan een Olympisch bad onderzoeken, maar maakt op vraag van de burgemeesters ook een andere studie. Want misschien is een intergemeentelijke samenwerking voor alle zwembadinfrastructuur nodig. De kosten lopen immers hoog op.

De streek telt twaalf baden, veel daarvan zijn aan renovatie toe. Deerlijk sloot recent z’n zwembad. Ook Zwevegem dat als enige een 50 meter bad heeft stelt zich vragen omdat het veel geld kost. En Kortrijk is bezig met een masterplan voor z’n zwembaden omdat ze verouderd en te klein zijn. Maar een Olympisch bad ziet de stad niet zitten. Kortrijk denkt eerder aan de sluiting van enkele van z’n vier zwembaden en de bouw van een nieuw 50m bad met moderne recreatie. Want dat is wat de burgers, de scholen en de clubs willen.

(KB/LD)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier