Leiedal geeft oude Nelca-site in Lendelede een nieuwe bestemming

Redactie KW

Een mogelijke oplossing voor het tekort aan bedrijventerreinen is de herbestemming van verlaten panden. Vandaag maakte intercommunale Leiedal bekend dat het de Nelca-site in Lendelede koopt. Sinds het faillissement van de textielfabriek lag het 10 ha terrein er verwaarloosd bij. Leiedal is van plan om er een ambachtelijk zone van te maken. Want heel wat lokale bedrijven zijn op zoek naar ruimte voor hun activiteiten.

Nelca in Lendelede herinnert aan de succesjaren van de West-Vlaams tapijtsector. Maar hier eindigde dat verhaal in 2007 met een faillissement. Leiedal heeft nu grote plannen met deze site. Karle Debaere: “Onze bedoeling is voor een groot deel terug bedrijven terrein te realiseren en ook woningen en woningen met een ambachtelijke activiteit. Het zijn dus kleine en middelgrote bedrijven en we maken geen onderscheid wat functie betreft. We denken dat bedrijven die hier in Lendelede een plaats aan het zoeken hun kans moeten krijgen.”

11 miljoen euro

Het dossier sleepte jaren aan. Maar nu is er eindelijk een oplossing gevonden. Een eerste stap is de opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan. De intercommunale wil 11 miljoen investeren in Lendelede. Over drie jaar moeten de eerste bedrijven er hun intrek kunnen nemen

(BV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier