Leidt samenwerking Heilig Hartziekenhuis en Stedelijk Ziekenhuis tot fusie in Roeselare ?

Redactie KW

In het najaar wordt een haalbaarheidsstudie opgestart om te zien of een verregaande samenwerking kan worden bereikt tussen de vzw Heilig Hartziekenhuis en het Stedelijk Ziekenhuis. “Eventueel wordt daarna een voorkeurscenario vastgelegd”, zegt burgemeester Luc Martens. Tussen beide ziekenhuizen werd ook een vertrouwelijkheidsclausule ondertekend. Maar een fusie is er nog lang niet.

Het Stedelijk Ziekenhuis en de vzw Heilig Hartziekenhuis Roeselare-Menen werken al jaren samen binnen de krijtlijnen van een alliantieovereenkomst, die nog loopt tot april 2016. Er loopt een studie, die wordt begeleid door een Gentse professor, waarbij de mogelijkheden van de ziekenhuisregio Roeselare worden onderzocht.

Professor maakt haalbaarheidsstudie

CD&V-fractieleider Bart Wenes vroeg naar een stand van zaken van de verregaande samenwerking. “De samenwerking moet enkel tot doel hebben om de patiënt de meest kwalitatieve en beste zorg aan te bieden.” Er werd een begeleidingsgroep onder leiding van burgemeester Luc Martens en secretaris Johan Leenknecht opgericht, verder samengesteld uit een delegatie van beide ziekenhuizen.

Geneesheer-specialist en professor Colardyn werd als specialist aangesteld. In een eerste fase wordt een haalbaarheidsstudie opgesteld, later volgt mogelijk de opstelling van een voorkeurscenario. “Beide ziekenhuizen dragen de helft van de kosten. Er werd ook een vertrouwelijkheidsclausule ondertekend. De beleidsgegevens die aan de professor worden bezorgd blijven immers vertrouwelijk.” (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier