Leidt huiszoeking naar serieverkrachter in Oostende?

Redactie KW

Er zou een doorbraak kunnen zijn in het dossier van de serieverkrachtingen in Oostende. De politie hield in die zaak een huiszoeking. Een man en een vrouw, mogelijk de ouders van de jonge verkrachter, zijn aangehouden. Het echtpaar zit weliswaar in de cel wegens heling omdat de politie in hun woning vermoedelijk gestolen goederen aantrof. De zoon is voorlopig spoorloos.

Na een huiszoeking vrijdagavond in de Duivenhokstraat in Oostende liet de onderzoeksrechter een koppel aanhouden. De reden voor de inval zou de reeks verkrachtingen in de badstad zijn waarover de politie de zoon aan de tand wou voelen.

“Initieel is er een huiszoeking geweest op basis van feiten waarvan wij niet op de hoogte zijn. Bij die huiszoeking zijn goederen aangetroffen waarvan de politie denkt dat ze gestolen zijn en dat de ouders die verder wilden verkopen”, zegt Robin Vandervennet, de raadsman van de vrouw. “Mijn cliënt bevestigt mij dat er zeker geen sprake is van vermogensdelicten. Het zijn oude of defecte goederen waaraan de vader sleutelde”, zegt zijn raadsman Terence Halsberghe.

Verkrachter

Het koppel blijft voorlopig nog een maand in de cel. Intussen is de politie nog steeds op zoek naar de dader van tien verkrachtingen van meisjes die na een avondje stappen op verlaten plaatsen meegesleurd worden. De politie weet dat de dader een blanke man is, Nederlands spreekt met een zwaar accent en wellicht uit Oost-Europa komt. Eind vorig jaar werd al eens een man opgepakt maar wegens gebrek aan bewijzen weer vrijgelaten. De zoon van het koppel die nu in het vizier komt is voorlopig spoorloos.

(K.B.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Leidt huiszoeking naar serieverkrachter in Oostende?

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier