Legerkazerne zet poorten open voor publiek

Zondag stelt de legerkazerne van Ieper zijn deuren open voor het grote publiek.
Redactie KW

Zondag opent de legerkazerne van Ieper haar poorten voor het grote publiek. Donderdag waren een aantal scholen uit Izegem, Ieper en Roeselare te gast. Ze maakten er kennis met de activiteiten binnen de kazerne. In Ieper wordt de kledij en uitrusting verdeeld voor alle Belgische militairen.

Elk jaar komen 4.000 militairen hun kledij halen in Ieper. In het atelier wordt lichte en zware confectie gemaakt. Van het maken van een kussen voor een Agusta helikopter tot het borduren van badges en naamlinten. De kazerne verdeelt alle uitrustingen die een militair nodig heeft. De leerlingen mogen het aan den lijve ondervinden.

Behalve een confectie-afdeling is er een departement hout en metaal. Nieuwe producten ontwikkelen om het werk van een militair aangenamer te maken, is een aspect ervan.

“Eén van de nieuwste ontwikkeling is een project voor Libanon. Wij hebben daar de mensen tewerkgesteld in containers. Ze werken en slapen daar. De leefomstandigheden zijn zo warm dat wij nu een zonneluifel hebben geproduceerd zodanig dat de temperatuur met 10 graden daalt in de containers”, vertelt Pol Vanden Berghe van de kazerne van Ieper.

De kazerne opent zondag de deuren voor het grote publiek. Defensie promoten en misschien wel enkele jongeren rekruteren, dat is de bedoeling.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier