Legende van Dakar kantelt tijdens prestart

Redactie KW

Verslagen gezichten tijdens de prestart van de Dakarrally in Knokke gisterenmiddag. Tijdens een demonstratierit op het Knokse strand kantelde Roland Hoebeke met zijn camion van een duin.

De legendarische Dakar rally start op 1 januari in Buenos Aires voor een parcours van 9000 km zand, bergen, woestijn en woestenij over Argentijns en Chileens grondgebied. De rally vertrekt echter al vroeger. Op 25 en 26 november schepen verschillende teams al hun voertuigen in Le Havre in richting Zuid-Amerika. In totaal worden daar 200 piloten in de categorie moto/quad verwacht, 150 wagens en 50 vrachtwagens.

Daaronder bevinden zich vijftien Belgische teams. Zij werden op het strand van Knokke gisteren officieel voorgesteld. Roland Hoebeke is met zijn 25 deelnames niet alleen de meest ervaren piloot, hij is ook de enige deelnemer die in alle verschillede categorieën al aan de start kwam en bovendien als enige alleen deelnam met de vrachtwagen, iets wat door de organisatie niet meer toegelaten wordt.

Alle ervaring ten spijt kantelde Hoebeke met zijn vrachtwagen tijdens de prestart in Knokke. De Dakar is voor hem meteen echt begonnen. Alle deelnemers, onder meer de Knokke-Heistse deelnemers Steve Vandenberghe en Patrick Hillewaere, werden met hun neus op realiteit gedrukt. “De Dakar is bloed, zweet en tranen,” wist Vandenberghe voor de start te vertellen. Wat telt is aankomen, niet de plaats die je behaalt.” Dat werd meteen duidelijk.

Later weld de gekantelde vrachtwagen rechtgetrokken door o.m. de assistentiewagen van Vandenberghe. Dakar teamwork! (chrb)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier