Leffingeleuren lokt minder muziekliefhebbers dan voorbije jaren

Redactie KW

Vrijdag mocht School is Cool Leffingeleuren 2011 aftrappen. Voor precieze cijfers is het te vroeg, maar mede-organisator Jan Vaneessen vreest tien procent minder opkomst. „Pukkelpop speelt daar een rol in”, aldus Vaneessen.

Op de affiche vrijdag stonden onder andere Das Pop, Battles, Goose en The Hicky Underworld. Het onverhoopte mooie weer zorgde al bij al voor een mooie opkomst. „In het begin verliep de voorverkoop matig, maar de laatste week zagen we toch een serieuze opstoot”, aldus Jan Vaneessen. „Waarschijnlijk zullen de goede weersvoorspellingen daar voor iets tussen zitten.”

„Voor definitieve conclusies is het te vroeg, maar de kans bestaat dat er misschien tien procent minder volk zal komen. Vorig jaar was er 19.000 man”, aldus Jan Vaneessen. „Pukkelpop speelt daar zeker een rol in. Vooral de ouders zijn ongeruster. Velen gaan nu zelfs mee op de camping om zoon- of dochterliefs tent mee op te zetten.”

Zaterdag zijn onder andere Arno en Blood Red Shoes nog headliners op het festival. Zondag speelt Selah Sue en mag Alpha Blondy Leffingeleuren en meteen heel de festivalzomers afsluiten.

(TOGH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier