Leffinge Leuren trekt 15.000 toeschouwers

Redactie KW

De vier Kortrijkzanen van Goose headlineden zondagavond de tweede dag van Leffingeleuren, traditioneel de laatste happening voor de festivalzomer aan een winterslaap begint. Met hun optreden op Leffingeleuren sloot Goose een periode af. Twee jaar lang toerden ze in binnen- en buitenland met hun fel bejubelde debuutplaat ‘Bring it on’. In die tijd groeide de groep uit tot één van ‘s lands bekendste bands.

Meer dance op Leffingeleuren met Cassius. Philippe Zdar en Boom Bass brachten geen band mee, maar deden een dj-set, aangevuld met geluiden uit een sampler. De twee Fransozen speelden niet enkel house, maar een brede waaier dance, zelfs een maxi van The Subs uit Gent.

“Met ons dj-werk blijven we in contact met de muziek van de clubs en de jeugd,” zegt Philippe Zdar. “Met de concerten ook, maar daar speel je enkel je eigen muziek. Dat beperkt je. Het zal ons helpen met de volgende plaat.”

Zondag sloot Leffingeleuren af met optredens van Zita Swoon, Orishas en Arno Hintjens aan. Met 15.000 bezoekers kent Leffingeleuren een absolute topeditie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier