Leffinge Leuren sluit festivalzomer af

Redactie KW

In Leffnge bij Middelkerke gaat vrijdagavond het muziekfestival Leffingeleuren van start.

33 groepen uit binnen- en buitenland brengen er tot zondagavond een mix van rock en dance. Zo goed als alle tickets zijn de deur uit. Wie er bij wil zijn, kan dat enkel nog op zondag.

De festivalzomer eindigt traditioneel in West-Vlaanderen. Leffingeleuren is het laatste muziekfestival van de zomer in ons land. De organisatoren van muziekclub De Zwerver stelden een mooi programma samen met grote namen als The Streets, Amadou en Mariam, Seasick Steve en Ray Lamontagne. Maar er zijn ook minder bekende groepen, die daarom niet minder betekenen.

Nieuw dit jaar zijn de nachtbussen die de festivalgangers tot in Oostende en Middelkerke voeren. Op zondag start en eindigt het programma ook een uurtje vroeger zodat iedereen op maandag fris op het werk of op de schoolbanken kan verschijnen. Het hele dorp is trouwens in de ban van het festival met maar liefst 500 vrijwilligers.

Leffinge zal het hele weekend zo’n 15.000 mensen ontvangen. Wie er zelf ook wil bij zijn, kan enkel nog tickets voor zondag kopen.

– Meer hierover, vanavond in ons nieuws. –

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier