Leerlingenraad VTI Ieper pleit voor gsm-gebruik tijdens pauzes

Redactie KW

De leerlingenraad van de tweede graad van het VTI heeft actie gevoerd om het gebruik van de gsm tijdens pauzes toe te laten. De leerlingen gebruiken hun mobieltje dikwijls op school zonder daarbij echt te worden gestraft. Nochtans staat in het schoolreglement klaar en duidelijk dat gsm-gebruik op school niet is toegelaten.

Vorig schooljaar al kaartte de leerlingenraad het gsm-gebruik aan. “Aan de hand van een enquête werd snel duidelijk dat alle leerlingen graag sms-berichten versturen tijdens de pauzes”, zegt leerlingenbegeleidster Sarah Dupont. “Ondertussen zijn we een jaar verder en merken we dat andere scholen in de regio het wel toelaten. De leerlingen willen duidelijkheid over de zaak.”

Opeisen verboden

“Iedereen vergeet wel eens een boek of zijn turnbroekje of heeft een lekke fietsband”, merkt Emile Decroix van de leerlingenraad op. “Het voorstel van de leerlingenraad is dan ook duidelijk: laat ons sms’en tijdens de pauzes. Voor alle duidelijkheid : andere functies van de gsm zoals bellen, surfen, filmen of muziek luisteren… willen we niet.”

“De ouderraad reageerde vrij categorisch. ‘Algemeen verbod’ was de leuze”, zegt voorzitter Bea Callemeyn. “Een aantal ouders stelde zelfs voor om de gsm voor de les af te geven aan de leerkracht. Het is echter verboden voor leerkrachten en begeleiders om privébezit op te eisen. Hoe dan ook zullen er in de toekomst duidelijke afspraken moeten worden gemaakt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier