Leerlingenaantal in West-Vlaamse hotelscholen stijgt

De West-Vlaamse hotelscholen kennen een aanzienlijke stijging van het aantal leerlingen dat er een opleiding wil volgen.
Redactie KW

De West-Vlaamse hotelscholen kennen een aanzienlijke stijging van het aantal leerlingen dat er een opleiding wil volgen. In het Sint-Niklaasinstituut in Kortrijk bijvoorbeeld is het aantal derdejaars koks- en kelners in spé zowat verdubbeld. Daar zitten populaire tv-programma’s zoals ‘Mijn Restaurant’ of ‘Chef in Nood’ wel voor iets tussen. Maar ook de economische conjunctuur zorgt ervoor dat jongeren al eens vaker voor voedingsberoepen kiezen.

Het nieuwe schooljaar is begonnen en de leerlingen van de keuken- en zaalopleiding van het Sint-Niklaasinstituut worden weer op de potten en pannen losgelaten. Dit jaar is er een opmerkelijke aangroei van het aantal derdejaars, zowat een verdubbeling. Maar ook in de andere graden zit de opleiding duidelijk in de lift.

De populariteit van de televisieprogramma’s zijn niet de enige reden waarom jongens en meisjes voor een horeca-opleiding kiezen. Sommigen zijn gewoon door de microbe gebeten

Bovendien schreeuwt de horecasector zelf om mensen en dus zijn leerlingen die afstuderen quasi zeker van een job, ook in economisch slechte tijden.

Volgens de school blijft het merendeel van haar afgestudeerde leerlingen, zowat 80 à 90 procent, zeker de eerste vijf jaar in de stiel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier