Leerlingen VMS Roeselare kapen prijzen weg op Olympiade

Redactie KW

Op de Vlaamse Sociale Wetenschappen Olympiade in Brussel zijn drie leerlingen uit Roeselare in de prijzen gevallen. De drie jongeren van de Vrije Middelbare School Roeselare rijven twee keer goud en één keer brons binnen.

Ann-Sophie Raes haalde goud met haar vraag wat dyslectische jongeren van de tweede graad uit Roeselare vinden van wat de school voor hen doet. “Enkele jaren geleden zat er een nieuwe leerling in de klas met dyslexie,” zegt ze. “Geleidelijk aan besefte ik dat leerkrachten wel wisten dat hij dyslexie had, maar er niet allemaal evenveel rekening mee hielden.

Ook Hanne Vanbecelaere haalde goud, in de categorie Economie. Haar onderzoeksvraag “Wat weten inwoners van Roeselare over het afvalbeleid en wat vinden zij daarvan?” kon de jury meer dan bekoren. “Mijn doel was om te beschrijven hoe de stad Roeselare iets doet aan dit probleem en wat zij haar inwoners aanbiedt om dit probleem te verhelpen.”

Enquete

Miet Lezy tenslotte haalde brons met haar vraag ‘Hoe vullen lagere schoolkinderen van de derde graad hun vrije tijd in?’. “Ik vond het interessant om te weten waar de kinderen zich mee bezighouden. Om informatie in te winnen omtrent het aanbod heb ik heel wat folders en websites bekeken. Ook heb ik een interview afgenomen van de jeugdschepen en de jeugdconsulent van Hooglede. Na een literatuurstudie maakte ik een enquête op waarvan de gegevens in mijn paper voor de Sociale Wetenschappen Olympiade verwerkt werden.”

De leerlingen kregen een cheque en een trofee overhandigd.

(JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier