Leerlingen VABI uit Roeselare winnen goud in ‘Beloftevolle hovenier 2011’

Redactie KW

(UPDATE) In de plantentuin van Meise vond afgelopen zondag de prijsuitreiking plaats van ‘Beloftevolle hovenier 2011’. De VABI-leerlingen Ewoud Dejonghe en Jens Cuvelier (7BT) kaapten er de eerste prijs weg.

Beide leerlingen moesten aan de hand van een tuinontwerp en een opdrachtbeschrijving helemaal zelfstandig een tuin aanleggen. De uitvoering was beperkt in tijd en vroeg verschillende vaardigheden van de leerlingen: lezen en uitzetten van een plan, vervaardigen van een houten terras, plaatsen van ecolatten en stapstenen, aanplanten van hagen, bomen, heesters en vaste planten, plaatsen van grasmatten, plaatsen van haagpalen met steundraden,… Een vijfkoppige professionele jury van tuinarchitecten en specialisten binnen de sector van de tuinaanleg beoordeelde de verschillende tuinen en het werk dat de leerlingen uitvoerden. Op de tuindagen ‘Passiflora’ in Meise reikte de jury afgelopen zondag de prijzen uit. De jury was vol lof over de nauwkeurigheid, de werforganisatie, het veilig werken en het uiteindelijke eindresultaat van Jens en Ewoud.

Beide leerlingen volgen les in het zevende specialisatiejaar tuinbouw aan het Vrij Agro- en biotechnisch instituut van Roeselare. “De school is na de tweede plaats van Joris en Thomas vorig jaar, heel trots om dit jaar het goud te winnen, ” zegt directeur Bart Vandenberghe. Hij bedankte Jens en Ewoud en ook de begeleidende leerkrachten voor hun inzet.

Bekijkhierde reportage.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier