Leerlingen uit Poelkapelle werken mee aan Flanders Memorial Gard

Redactie KW

In Poelkapelle hebben leerlingen van de Basisschool De Ooievaar grond opgeschept van de begraafplaats “Poelcapelle British Cemetery”.

De school mag samen met 30 andere scholen in Vlaanderen grond opscheppen van een begraafplaats uit de eerste wereldoorlog. Met de grond wil de Vlaamse Gemeenschap met het project Flanders Memorial Gard volgend jaar een herdenkingstuin aanleggen in Londen. Het Britse kerkhof is ook voor de leerlingen bijzonder. Leerling Simon Vandenabeele : ” Er liggen hier op de begraafplaats 7803 mensen. Dat is vier keer het aantal inwoners van Poelkapelle. De jongste soldaat ligt hier ook. Hij was 14 jaar en ligt hier ook begraven”.

Plymouth

De vijfde klas van De Ooievaar start ook een 4-jarig project rond de eerste wereldoorlog met een school uit Plymouth in Groot-Brittannië. De aardkluiten gaan samen met vredesteksten in een tas die op 11 november onder de Menenpoort in Ieper wordt geschonken aan de partnerschool. Alle leerlingen van de Ooievaar prikten ook een kruisje met een poppy in de grond bij één van de duizenden graven.

(K.V./A.D.)

Meer vanavond op WTV & Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier