Leerlingen stellen replica van oorlogsvliegtuig voor

Redactie KW

Het Vrij Technisch Institiuut van Ieper bestaat 100 jaar en dat laat de school niet zomaar voorbijgaan. 3 jaar lang hebben leerlingen en leerkrachten met man en macht gewerkt aan een levensgrote replica van een oud oorlogsvliegtuig. Maandag wordt het toestel voorgesteld aan het grote publiek, tijdens de opendeurdag van het VTI. Maar wij konden het toestel vanmiddag al aan het werk zien.

Al sinds de jaren 20 van de vorig eeuw was deze oude vliegtuigmotor in handen van het VTI van Ieper. Een kleine eeuw later draait hij weer in volle glorie, en maakt hij deel uit van een levensgrote replica van het originele vliegtuig: een verkenningstoestel waarmee de Franse piloot Georges Guynemer in 1915 verongelukte in Poelkapelle. 3 jaar lang hebben leerlingen en leerkrachten aan dit huzarenstukje gewerkt, vaak buiten de schooluren.

Het vliegtuig is de kers op taart voor het Ieperse VTI dat 100 jaar bestaat. Vliegen kan het toestel niet meer, maar een paar rondjes taxiën op de speelplaats is geen probleem.

Het grote publiek kan het vliegtuig zelf gaan bewonderen, nu Pinkerstermaandag, tijdens de opendeurdag van het Ieperse VTI.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier