Leerlingen Stedelijke Kunstacademie verspreid over tiental noodlocaties

Redactie KW

Een week na het sluiten van het beschermde St.-Michielscomplex wegen instortingsgevaar, zijn tijdelijke oplossingen gevonden voor de honderden leerlingen van de Stedelijke Kunstacademie.

De instrumentklassen verhuisden vrijwel allemaal naar het St.-Janscollege. In het Onze-Lieve-Vrouw Instituut volgen de zes- tot achtjarigen kunstinitiatie en zit ook de lagere graad Beeldende Kunst en de lagere graad muziek voor de Algemene Muzikale Vorming.

In de klaslokalen van het Gemeenschapsonderwijs zijn er een reeks grote klassen voor ateliers grafiek en schilderkunst, beeldende kunst, samenspel en slagwerk. Pianolessen worden gegeven in het Gemeenschapsonderwijs, in de Gotische zaal van het stadhuis en in de conciërgewoning.

De afdeling Woord verhuisde volledig naar het Jeugdcentrum De Kouter. Ze deelt er lokalen met jeugdbewegingen en de jeugddienst. Alles wat kant en textiel is, dus ook de lagere graad, zit nu samen boven het Vredegerecht. De richting nieuwe media (digitale fotografie, multimedia en animatie) vonden een plaatsje in de voormalige conciërgewoning van het stadhuis.

En wie het secretariaat of de directie wil bereiken, kan terecht in de oude lokettenhal van het Stadhuis. De stad zoekt intussen naar een meer definitieve oplossing. De restauratie van het St.-Michielscomplex zou namelijk jaren kunnen duren.

Op woensdag 7 oktober besliste het college van burgemeester en schepenen om het St.-Michielscomplex met onmiddellijke ingang te sluiten. De maatregel kwam er nadat werd vastgesteld dat het dak in heel slechte staat verkeert.

Meer over dit onderwerp? Kijk vanavond naar het journaal van WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier