Leerlingen St-Niklaasinstituut uit Zwevegem de beste bedenkers

© Foto BWB
Redactie KW

Leerlingen van het vierde jaar sociaal-technische wetenschappen van het St.-Niklaasinstituut in Zwevegem zijn met hun Click Clack Box in de categorie ‘hoger middelbaar’ laureaat van de wedstrijd De Bedenkers van Flanders District of Creativity.

De gebruikelijke brooddoos, die leerlingen meenemen naar school, neemt leeg teveel plaats in en de bestaande alternatieven zijn niet stevig genoeg.

Dat was het uitgangspunt voor de zes jeugdige uitvinders Yentl Vermeersch, Andrea Nichelson, Sara Sagaert, Emily Vercautere, Justine Putman, Astrid Delporte om de Click Clack Box te maken. Deze opvouwbare brooddoos werkt volgens het principe van de grote plooibox, die vaak wordt gebruikt om boodschappen in te vervoeren.

Groot voordeel is dat de lege Click Clack Box gemakkelijk in de schooltas of jas kon worden opgeborgen.

Vzw Flanders District of Creativity in Leuven organiseerde voor de vijfde keer de ideeënwedstrijd voor klassen. Meer dan 180 klassen uit de lagere en middelbare scholen in Vlaanderen stuurden hun idee in. De vzw is door de Vlaamse regering opgericht om de ondernemingscreativiteit te stimuleren.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier