Leerlingen Spermalie mogen hapjes maken voor koninklijk bezoek in Brugge

Redactie KW

Op 25 oktober komen Koning Filip en Koningin Mathilde immers naar Brugge voor de Blijde Intrede in West-Vlaanderen.

Aan de Hotel- en Toerismeschool Spermalie is gevraagd om de hapjes te bereiden en om in te staan voor de bediening. Op donderdag 24 oktober in de voormiddag starten de voorbereidingen in de keuken. Het 7de specialisatiejaar gastronomie maakt 1.000 hapjes voor de 200 genodigden.

Regionale producten

Voor de hapjes is er gekozen voor regionale producten. Zo kan het koningspaar proeven van: toastjes met Bekegemse ganzenlever, kreeft en portgelei, toastjes met bavarois van Oud Brugge kaas, een glaasje met aspic van grijze garnalen en fijne groentjes, toastjes met potjesvlees en mosterdzaadjes en toastjes met tartaar van langoustines.

Afwerking

Op vrijdagmorgen worden de hapjes afgewerkt in het Provinciaal Hof door de leerlingen van het 6de restaurant-keuken (C-klas). De leerlingen van 5 hotel (B-klas)l staan in voor de bediening van de 200 vooraanstaande genodigden. Voor deze 17-jarige leerlingen is dit hun eerste koninklijke opdracht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier