Leerlingen Sint-Godelievecollege Gistel doen aan wetenschappelijke research op zee

Redactie KW

Straks varen 17 laatstejaarsstudenten van het St-Godelievecollege uit Gistel samen met hun leerkracht Ilse Bouchez de haven van Oostende binnen. Daar wacht hen een warm onthaal door familie en vrienden en vertegenwoordigers van de DAB Vloot en het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ).

Ook de Minister van de Noordzee Johan Vande Lanotte zal aanwezig zijn. Hij wil polsen hoe de jongeren hun verblijf op de Noordzee hebben ervaren en wat hij daaruit kan leren voor zijn Noordzeebeleid.

Planeet Zee

De studenten hebben een volle week wetenschappelijk onderzoek verricht aan boord van het onderzoeksschip RV Zeeleeuw. Die expeditie is de bekroning voor de gewonnen educatieve wedstrijd ‘Planeet Zee’. Samen met professionele vorsers van de Gentse universiteit en het Instituut voor Landbouw en Visserij (ILVO) zijn ze op zoek gegaan naar de gezondheidstoestand van onze Noordzee.

De wedstrijd ‘Planeet Zee’ is intussen aan zijn 5de editie toe. Samen met zijn voorloper ‘Expeditie Zeeleeuw’ heeft het initiatief al duizenden 15-18 jarige leerlingen uit het Vlaamse onderwijs aangezet om te leren over en te werken met de zee.

(A.D.)

Leerlingen Sint-Godelievecollege Gistel doen aan wetenschappelijke research op zee

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier