Leerlingen politieschool houden controleactie

Redactie KW

Zowel in Ingelmunster als in Meulebeke hielden leerlingen van de West-Vlaamse politieschool vrijdag een verkeersactie.

“Inspecteurs die de opleiding tot hoofdinspecteur volgen, toetsten hun opgedane kennis aan de praktijk bij het opzetten van een controledispositief”, zegt commissaris Jean-Marie Samyn van de politiezone Midow. “Hierbij komt heel wat meer kijken dan je zou denken. De controlezones moeten voldoende groot zijn en er moet ook aandacht besteed worden aan de veiligheid. Voor hen komt het eerder neer op leiding geven.”

Leerlingen die de opleiding politie-inspecteur volgen, namen dan weer de controles van de boorddocumenten voor hun rekening. “Ze leren de mensen aanspreken, de boorddocumenten opvragen en die te controleren. Onze eigen politiezone zet mensen in om de leerlingen bijstand te verlenen en ook voor het uitschrijven van de pv’s indien nodig”, aldus de commissaris.

Tijdens de actie reden ook motorrijders rond van de politiezone Midow. Die haalden onder meer voertuigen uit het verkeer waarvan bestuurder of inzittende zondigde tegen de gordeldracht. Ook die voertuigen werden naar de controlezone geloodst. Wie het wou kon plaatsnemen in de tuimelwagen van de federale politie en aan den lijve ondervinden welk verschil het dragen van de gordel uitmaakt. Na afloop van de actie volgde nog een debriefing voor de betrokken politiemensen. (MI)

De Zondag (editie Midden West-Vlaanderen) van 12 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier