Leerlingen planten vredesbomen op Internationale dag van de Vrede

Redactie KW

In Ieper hebben leerlingen van basisschool Immacculata vanmorgen 5 boompjes aangeplant in het Vredespark. De boomplantactie is een project van de dienst Vrede en Ontwikkeling van de stad naar aanleiding van de Internationale dag van de Vrede.

De boompjes kregen een plaats in het Vredespark ter hoogte van de Oudstrijderslaan en worden opgedragen aan de ‘Cuban Five’ en alle andere gevangenen die onterecht opgesloten zitten. De aanplanting gebeurde trouwens in aanwezigheid van Adriana Pérez, de echtgenote van Geraldo Hernández, één van de Cuban Five.

Adriana Pérez was in 2009 al in Ieper ter gelegenheid van de Käthe Kollwitz Vredesloop. Ze werd toen door burgemeester Luc Dehaene ontvangen.

Komende zaterdag gaan vijf bekende Vlamingen in Bredene trouwens de uitdaging aan om samen met het voltallige Orchestre International du Vetex 4.760 handtekeningen te verzamelen onder de oproep ‘Obama free the Five, Yes you can’. Die dag zitten ze 4.760 dagen gevangen. De vijf BV’s zijn acteurs en actrices Chris Lomme, Daan Hugaert, Joke Devynck en Dirk Tuypens en filmmaker Jonas Geirnaert. (PL/SG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier