Leerlingen mode uit SiVi Torhout in de prijzen met lekker geurtje

Redactie KW

De zesdejaars uit de richting ‘creatie en mode’ van het SiVi in Torhout hebben vandaag vrijdag 20 mei één van de drie hoofdprijzen gewonnen in een spin-off van ‘De Bedenkers’, specifiek gericht op scholen. Ze wonnen met hun ‘Herbo’s’, juwelen en haarspeldjes met een geursteentje.

In de nasleep van het éénprogramma De Bedenkers organiseerde Flanders DC voor de vierde keer de ideeënwedstrijd De Bedenkers – Klaseditie voor klassen uit het Vlaams onderwijs. Meer dan 150 klassen stuurden hun idee in om ons leven eenvoudiger, beter of aangenamer te maken. Tijdens de finale op vrijdag 20 mei presenteerden negen laureaten – drie per leeftijdscategorie – hun idee aan een professionele jury. In de categorie ‘lager onderwijs’ won een klas uit Deinze, bij ‘lager middelbaar’ een klas uit Heist-op-den-Berg en bij ‘hoger middelbaar’ de zesdeklassers van de richting ‘creatie en mode’ van het Technisch Instituut Sint-Vincentius in Torhout. Hun Herbo’s vielen in de smaak van de jury.

Herbo’s

Herbo’s zijn juwelen en haarspeldjes met een geursteentje waar je verschillende aroma’s op kunt druppelen, zodat je de hele dag lekker ruikt. Zo hoef je je geen twee of drie keer per dag te parfumeren. Herbo’s bestaan in veel verschillende kleuren en vormen, je kunt ze aan je persoonlijke smaak en stijl aanpassen. Uiteraard kies je ook zelf welk aroma bij je past.

(FJA)

Meer toelichting in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout, van volgende week vrijdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier