Leerlingen middelbare scholen Izegem veilig naar school dankzij schoolfietsroutekaart

Redactie KW

De Provincie West-Vlaanderen heeft een kaart samengesteld die de meest veilige schoolfietsroutes in Izegem aanduidt. De Provincie maakte deze kaart samen met de politie, de stad en de middelbare scholen.

De kaart is bedoeld voor leerlingen van de eerste graad secundair onderwijs. Velen van hen kiezen voor de verplaatsing naar de middelbare school de fiets. Meestal is die school niet meer in hun eigen dorp gelegen en moeten ze dus naar een naburige, grotere gemeente of stad. De kaart geeft een overzicht van de veiligste routes van en naar de middelbare school. De schoolfietsroutekaart bevat ook nog algemene tips voor een veilige fietsrit en een reglementaire fiets.

Met dit initiatief wil de Provincie leerlingen en hun ouders overtuigen om de verplaatsing van en naar school met de fiets te maken. Daarnaast wil de Provincie via tips en een aantal aandachtspunten op de routes zelf de verkeersveiligheid optimaliseren.

De politiezone RIHO zal deze kaart hanteren als ondersteuning voor de educatieve fietsroutes die ze jaarlijks voor de leerlingen organiseren.

Izegem is intussen de vijftiende gemeente die een schoolfietsroutekaart mag uitdelen onder haar leerlingen. De leerlingen van het eerste en tweede middelbaar in Izegem krijgen de schoolfietsroutekaart via hun school.

Lees ook in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode Izegem)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier