Leerlingen leren zweefvliegen

Leerlingen van het VTI in Kortrijk leerden deze week zweefvliegen. Op de speelplaats van de school stond een toestel, in een lokaal mochten ze met een simulator zelf van het vliegen proeven.
Redactie KW

Leerlingen van het VTI in Kortrijk leerden deze namiddag zweefvliegen. Op de speelplaats van de school stond een toestel, in een lokaal mochten ze met een simulator zelf van het vliegen proeven. De workshop is een organisatie van Brede School Kortrijk. Bedoeling is om theoretische leerstof in de praktijk te leren toepassen.

Leden van de Kortrijk Flying Club helpen de leerlingen van het VTI bij hun eerste vliegervaring. Brede School Kortrijk wil jongeren in middelbare scholen de kans geven om kennis te maken met het vrijetijdsaanbod van de stad. Zweefvliegen is er één van.

“De mensen zijn er al een tijdje over bezig dat er hier op de speelplaats een zweefvliegtuig zou staan. Ten tweede het is een interessante sport om te koppelen aan een bepaalde leerinhoud, fysica bijvoorbeeld”, zegt Wouter Dursin van Brede School Kortrijk.

Voor ze leren vliegen, maken de leerlingen kennis met de werking van het zweefvliegen. De sport heeft veel raakvlakken met de opleiding van de jongeren.

“Vooral voor de leerlingen van de wetenschappen is het een cursus toegepaste fysica, mechanica, aardrijkskunde in één, geprojecteerd op iets tastbaars, het zweefvliegen. Anders zien ze de lessen in vakjes,, nu krijgen ze een overzicht van wat ze in de praktijk moeten kunnen”, zegt Frank Eggermont, van het Kortrijkse VTI.

De workshop wordt afgesloten met een quiz. De winnaar krijgt een vlucht met een zweefvliegtuig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier