Leerlingen leren West-Vlaanderen kennen dankzij werkboek

Redactie KW

Voor leerkrachten van het vierde leerjaar die les geven over de provincies is er een handig werkboek uit. Het is een initiatief van uitgeverij Plantyn uit Mechelen die eerder al gelijkaardige boekjes uitbracht over andere provincies. West-Vlaanderen kon zich geen beter moment voorstellen. Nu het doen en laten van de provincies fel in vraag wordt gesteld, is extra aandacht voor de provincie mooi meegenomen.

Het nieuwe werkboek ‘Thuis in mijn provincie …West-Vlaanderen’ is een handig instrument voor leerkrachten van het vierde leerjaar. De leerkrachten weten veel over hun eigen gemeente, zo blijkt uit een onderzoek van uitgeverij Plantyn, maar de kennis over de provincie is vaak beperkt.

Landschap, toerisme, industrie

Volgens Jeroen Gryp, leerkracht in ‘De Zonnetuin’ in Sint-Kruis Brugge, die meewerkte aan het boek, weten leerlingen straks een pak meer dan vroeger over hun provincie. Zo is er ondermeer een hoofdstuk over het landschap, het toerisme en de industrie. De leerlingen zijn enthousiast.

Afschaffen provincie

Om alle informatie te verzamelen, werkte de uitgever samen met de provincie. En die had zich geen betere timing kunnen voorstellen, want de bevoegdheden van de provincie staan nu meer dan ooit ter discussie. Niet gepland, maar wel mooi meegenomen, klinkt het bij de provincie. “In het regeerakkoord staat niet dat de provincies afgeschaft worden. In die zin moeten de leerlingen hoe dan ook over hun provincie leren”, zegt gedeputeerde Dirk De fauw.

Kaart van West-Vlaanderen

De provincie pakt ook uit met een nieuwe kaart van West-Vlaanderen. Die kost 4 euro en is te koop via de website van de provincie. (ND)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18 uur en stipt om 22 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier