Leerlingen kunnen soldaten 14-18 “adopteren”

Redactie KW

Naar aanleiding van de 90e verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) lanceert het Instituut voor Veteranen-NIOOO de actie “Te Jong…”. Het project voor leerlingen uit de lagere en secundaire school wil de herinnering aan de Belgische gesneuvelde soldaten levende houden. Leerlingen kunnen een van die soldaten symbolisch “adopteren”.

Het project moet jongeren “actief betrekken bij de herinnering aan onze landgenoten die stierven tijdens Wereldoorlog I”, deelt het instituut woensdag mee.

“Er zijn in België nog 20.000 graven van Belgische soldaten die het leven lieten tijdens ’14-’18. ‘Te Jong…’ vraagt leerlingen om een van die soldaten symbolisch te adopteren en zijn leven te reconstrueren aan de hand van verschillende bronnen”, luidt het. “Wie was hij, waar kwam hij om het leven, wat deed hij voor de oorlog, welke haarkleur had hij?”

het Instituut voor Veteranen hoopt zo jongeren te doen nadenken over hun plaats in de wereld, over democratie, burgerzin en herinnering. (Bron: Belga:)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier