Leerlingen De Schatkist zorgen voor duiven

Leerlingen van de Schatkist in Ichtegem zorgen voortaan voor vijftien duiven
Redactie KW

In de Vrije basisschool De Schatkist in Ichtegem is er vanmiddag een bijzonder gebouw geopend. Juf Suzy van het vierde leerjaar knipte het lint door van een gloednieuw duivenhok. Haar leerlingen zullen zich om de duiven bekommeren. Juf Suzy is al jaren een fervente duivenliefhebster. Ze hoopt om de liefde voor de duivensport aan haar leerlingen door te geven.

De 21 kinderen van het vierde leerjaar mag je gerust laaiend enthousiast noemen over hun nieuwe vrienden. Ze dragen de verantwoordelijkheid over 15 duiven. En dat dankzij hun juf, die al jaren vertrouwd is met de duivensport. Ze heeft grote plannen met de dieren.

“Wij gaan de duiven opleren, deelnemen aan wedstrijden en wij gaan de kick van ons leven beleven wanneer de dieren toekomen van 100, 200, 300, 500, 800 kilometer ver, wanneer ze hier naar Ichtor zullen terugkomen,” zegt juf Suzy Schollier.

Alles kadert in een pedagogisch project ‘omgaan met dieren’. De kinderen krijgen een beurtrol om tijdens de lessen naar de duiven te gaan en hen te verzorgen; De juf kon rekenen op heel wat steun vanuit de duivensport. De duiven komen van gulle duivenliefhebbers die erop hopen het imago van de oudemannensport wat te verjongen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier