Leefloners moeten onkruid wieden in Oostende

Redactie KW

Het Oostends stadsbestuur wil een dertigtal leefloners verplichten om onkruid te wieden. “Voor ons is dit de enige betaalbare mogelijkheid om zonder gebruik van pesticiden het onkruid te verwijderen”, vertelt burgemeester Jean Vandecasteele.

Binnenkort zal een groep van een dertigtal leefloners ingeschakeld worden in de groendienst van Oostende. De dertig zullen ingezet worden om onkruid te wieden. “Het decreet rond onkruidverdelging verplicht ons om tegen 2015 volledig pesticidevrij te werken. Alle onkruid moet dus manueel gewied worden. Concreet betekent dit voor onze stad dat we meer dan vijf keer zoveel mensen nodig zouden hebben in onze groendienst. Compleet onbetaalbaar dus”, vertelt burgemeester Jean Vandecasteele (SP.A).

30 leefloners inzetten bij groendienst

En dus besliste hij om leefloners in te schakelen voor deze job. “Momenteel zijn we nog volop bezig met de voorbereidingen van dit project, maar binnenkort zal een vaste groep van een dertigtal leefloners ingezet worden bij de groendienst. Ze zullen ingezet worden om wijk per wijk alles op te kuisen, op het openbaar domein, maar ook op de voetpaden,… Ik weet wel de inwoners verondersteld worden om het voetpad voor hun deur proper te houden, maar we stellen vast dat niet iedereen dit doet of – bijvoorbeeld in het geval van oudere mensen – kan.

(SRA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht) van vrijdag 13 augustus 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier