Leefbaar Lichtervelde vangt bot op gemeenteraad

Redactie KW

Woordvoerder Bart Brandt van Leefbaar Lichtervelde verliet maandagavond verslagen de gemeenteraad in Lichtervelde. Zijn betoog tegen de komst van een asfaltcentrale in zijn straat haalde immers niks uit, de gemeenteraad keurde de definitieve vaststelling van het bedrijfsRUP goed.

Dankzij een petitie, waarbij 261 handtekeningen verzameld werden, slaagde Bart Brandt van Leefbaar Lichtervelde erin op de agenda van de gemeenteraad te komen. Zijn actiegroep verzet zich tegen de mogelijke komst van een nieuwe asfaltcentrale van de firma Maes in de Kortemarkstraat.

Besmette bloemkolen

De leden van de actiegroep legden ter illustratie bloemkolen met zwarte vlekken op de tafels van de raadsleden van de CD&V-meerderheid. Nadien probeerde Bart Brandt in een uiteenzetting van een halfuur de raadsleden alsnog te overtuigen tegen het voorstel te stemmen.

Toen diezelfde politici unaniem ‘ja’ stemden, was de verslagenheid bij de woordvoerder van Leefbaar Lichtervelde groot. Vooral het feit dat het voorstel al goedgekeurd werd op het College van Burgemeester en Schepenen eerder deze maand, werd niet in dank afgenomen. “Men heeft zelf niet de moeite genomen naar onze presentatie te luisteren. Dit is gewoonweg schandalig”, aldus Bart Brandt in een reactie achteraf.

Oppositie tegen

Het voorstel dat nu goedgekeurd werd gaat enkel over het planologisch aspect van het dossier, maar het toont wel aan dat de meerderheid achter de komst van een nieuwe asfaltcentrale staat. De oppositie – Open VLD en SOMM – stemde tegen het voorstel en schaart zich achter de actiegroep.

(TV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout. En vanavond op WTV vanaf 18u00

Leefbaar Lichtervelde vangt bot op gemeenteraad

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier