Leefbaar Beveren is ontgoocheld over uitbreiding bedrijventerrein

Redactie KW

Het actie-comité Leefbaar Beveren in Roeselare is ontgoocheld over de uitbreiding van het bedrijventerrein Roeselare-Noord met 65 hectare. Dat is zo door de Vlaamse regering vastgelegd. Er komen geen hinderlijke bedrijven en er is meer open ruimte voorzien, maar toch had het comité veel minder industrie gewild. De stad Roeselare is wel tevreden omdat de Vlaamse overheid rekening hield met haar advies.

Tegen de uitbreiding van de bedrijvenzone in Beveren is al langer protest, want de mensen vrezen hinder. De Vlaamse regering heeft nu beslist dat er 90 hectare bijkomt, maar niet als één groot bedrijventerrein. Op sommige plaatsen komt er minder industrie, maar toch had het actiecomité het liever anders gezien. Als compensatie komt er meer open ruimte, en bovendien komen er dan toch geen hinderlijke bedrijven, zoals in de eerste plannen.

De stad Roeselare is tevreden en kan zich wel vinden in de beslissing. Het actiecomité wil nu snel de plannen in detail bekijken en overleggen met de mensen uit de buurt. Nieuwe juridische stappen of acties sluit het comité niet uit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier