Leden van Kortrijkse drugsbende riskeren celstraffen tot 42 maanden

Redactie KW

In Kortrijk is het proces ingeleid tegen een zestienkoppige drugsbende. Die was in het najaar van 2011 actief in de Guldensporenstad. Het openbaar ministerie vorderde voor de beklaagden gevangenisstraffen tot 42 maanden.

De inbreuken op de drugwetgeving kwamen aan het licht toen de politie weet kreeg van een deal tussen dealer en een afnemer. Daarop volgden huiszoekingen op acht verschillende plaatsen. Naast heroïne, cocaïne en hasj, met een geschatte straatwaarde van 36.000 euro, nam de politie ook 7.000 euro cashgeld in beslag

“Er werd gedeald vanuit verschillende woningen in de Zwevegemstraat, stationsbuurt en Heule, een deelgemeente van Kortrijk”, zegt de openbaar aanklager. “We weten dat de drugstransporten in Nederland werden voorbereid, dat de beklaagden codewoorden gebruikten en dat verschillende kleinere groepen elkaar bevoorraadden.”

De openbaar aanklager vorderde voor de zestien beklaagden gevangenisstraffen tussen 12 en 42 maanden en geldboetes. Hij vroeg ook de verbeurdverklaring van een aanzienlijk bedrag. De beklaagden belandden begin april in de cel. Op dit moment zitten nog tien mensen in voorhechtenis. De debatten worden voortgezet op maandag 26 november.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier