Leden van de Bende van Desselgem veroordeeld voor inbraken

Redactie KW

Elf jongeren die samen de ‘Bende van Desselgem’ vormen, zijn door de strafrechter in Kortrijk veroordeeld.

Tussen januari 2011 en mei 2012 pleegden de jongeren tientallen inbraken in de regio Waregem. In totaal moeten ze ruim 35.000 euro aan schadevergoedingen betalen. Meerdere woningen, cafés en restaurants kregen van hen ongewenst bezoek. Soms gingen de jonge criminelen een stapje verder. Dat bleek begin januari vorig jaar toen op de parking van een jeugdhuis in Desselgem een schermutseling uitdraaide op een gevecht waarbij minstens zestien mensen betrokken waren. Twee leden van de ‘Bende van Desselgem’ gingen op de vuist en maakten van de chaos gebruik om een portefeuille te stelen.

Ongenaakbaar

“De beklaagden voelden zich ongenaakbaar”, sprak de openbaar aanklager, die tot 30 maanden cel vorderde voor de kopstukken van de bende. De daders pleegden ook een gewapende overval in de Waregemse Pizza Hut waar ze de uitbaters bedreigden met wapens.

Werkstraffen

Vijf beklaagden werden veroordeeld tot het uitvoeren van een werkstraf. De anderen kregen celstraffen van zes tot 30 maanden waarvan in de meeste gevallen het grootste deel met uitstel. Heel wat slachtoffers stelden zich burgelijke partij. De rechter kende de buurvrouw van één van de bendeleden een schadevergoeding van 13.430 euro toe. Na een inbraak in haar woning zag ze dat enkele kostbare juwelen verdwenen waren.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier